CAVALLS

Benvinguts a l'espai de la classe de P3 A! 

Abans de començar a ensenyar tot allò que aprendrem us volem presentar el nom que hem decidit entre tota la classe. Després de vàries votacions som...


ELS CAVALLS!

Al llarg del curs us anirem ensenyant totes les cosetes que anem investigant sobre aquest animal tan maco!                                                            


Aquí teniu una cançó que ens agrada molt cantar i parla dels cavalls! Escolteu! Escolteu!

En Jan ens ha portat molts llibres sobre els cavalls i hem pogut veure totes les seves parts. Per acabar de treballar-ho hem pintat un cavall gran i l'hem penjat a la paret de la classe. Mireu que xulo ens ha quedat!

Ja sabem més coses sobre els cavalls! Sabíeu que cada forma de caminar té un nom? Els cavalls poden anar al PAS, al TROT o al GALOP

Amb les mans i els peus hem picat les diferents velocitats i el proper dia sortirem al pati a caminar com ells. També hem après una cançó que ens ajudarà a recordar-ho. Escolteu-la a veure si us agrada!


Fa uns anys van fer una pel·lícula sobre un cavall "Spirit el Corcel Indomable". Ara que tenim uns dies de festa podeu fer un forat per veure-la en familia. Aquí tenim el tràiler!
Sabíeu que els cavalls fan servir unes sabates especials que es diuen ferradures? Mireu quina forma tenen!
El ferrador és la persona que posa les ferradures als cavalls. 

Aquí teniu un vídeo on podeu veure com el ferrador posa la ferradura a un cavall.


A classe hem comparat el nostre peu amb les ferradures dels cavalls. Hem vist que la forma és molt diferent. Ens hem pintat els peus i els hem estampat en un full amb una ferradura al costat.  Hem conegut a un familiar del cavall que és el poni. S'assemblen molt però és més petitó. En el nostre racó dels cavalls tenim alguna joguina sobre aquest personatge protagonista d'uns dibuixos animats molt divertits i colorits. Aquí teniu un enllaç per si voleu veure un capitol de "My little pony"COM NEIXEN ELS CAVALLS?

Els cavalls neixen de la panxa de la seva mare, com nosaltres. Abans de néixer passen 11 mesos a la panxa.
La mare del cavall es diu EUGA i el cavall petit es diu POLTRE.

Quan el poltre neix s'alimenta de la llet de la seva mare l'euga.


Els cavalls RENILLEN. El renill és el crit que fa aquest animal. A part de comunicar-se a través de la vista o l'olfacte també es comuniquen a través d'aquest so. Aquí teniu un enllaç on podreu escoltar com renilla. 


Els cavalls poden viure a l'estable, al camp, a la granja... i per treballar-ho ens hem transformat en cavalls i hem decorat el vidre de la finestra de la classe amb els nostres dibuixos. Mireu que xulo ens ha quedat!A l'aula de psicomotricitat ens hem imaginat que anàvem muntats a cavalls. Hem fet una tanca i em sortit per anar al pas, al trot i al galop.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...