DINOSAURES


Benvinguts a l'espai de la classe de P3 B! 

Abans de començar a ensenyar tot allò que aprendrem us volem presentar el nom que hem decidit entre tota la classe. Després de vàries votacions som...


ELS DINOSAURES!

Al llarg del curs us anirem ensenyant totes les cosetes que anem investigant sobre aquest animal tan prehistòric i tan interessant!


Estem aprenent una cançó molt divertida sobre els dinosaures. La voleu aprendre? Aquí la teniu!Hi ha vàries pel·lícules sobre els dinosaures, però en especial hi ha dues que són molt boniques: “En busca del valle encantado 1” i  “El viaje de Arlo". 


Un petit tràiler sobre el naixement de “Piecitos”.Un petit tràiler sobre el naixement del dinosaure Arlo.
Hola pares! A la classe, la M.Àngels ens ha explicat aquest conte que s’ha inventat. Ara me’l podeu llegir vosaltres a casa.

TICO,  EL DIPLODOCUS QUE TENIA EL COLL CURT.

Fa molts, molts anys, a la Terra hi vivien uns animals enormes que es deien dinosaures. N'hi havia de diferents classes: diplodocus, triceratops, velociraptors, tyrannosaurus-rex...
Els diplodocus vivien a un bosc ple d’arbres amb branques altíssimes, plenes de fulles boníssimes per menjar. Com que tenien el coll molt llarg, arribaven a totes les branques.

Un bon dia, va arribar a aquell bosc una família de diplodocus, que venien d’un lloc molt llunyà. Aquesta família estava formada per l’avi, l’àvia, el pare, la mare i un fill petit que es deia Tico.

Però resulta que el diplodocus Tico tenia un problema, li havia crescut poquet el coll i no arribava a les branques.

Els seus pares estaven molt preocupats, però tots els diplodocus petits que ja vivien al bosc volien ser amics seus i volien ajudar-lo. Així que cada dia quan anaven a jugar, sempre el vigilaven perquè no es fes mal, i a l’hora de berenar li baixaven les fulles dels arbres al terra perquè pogués menjar.

Van anar passant els dies i, poc a poc, al diplodocus Tico li va anar creixent el coll, i per fi va aconseguir arribar ell sol a les branques dels arbres.

Gràcies als seus amics ho havia aconseguit.


Vet aquí un gos, vet aquí un gat, aquest conte, ja s’ha acabat.

Hola pares!
Cada dia al matí mirem un PowerPoint sobre els dinosaures més coneguts.  Estem aprenent uns noms super difícils i també algunes característiques (com neixen, què mengen, com caminen...)  També hem après que el pterodactylus i el plesiosaurus no són realment dinosaures.
A què no sabeu una cosa? Resulta que “el cuello largo” realment es diu diplodocus.
Ara mirant les imatges, jo us podré explicar algunes cosetes super interessants.

Hola pares!

A la classe tenim un ou de dinosaure. És força gran! Però no us espanteu, que no sortirà un dinosaure de veritat, en sortirà un de joguina. Primer hem de preparar un pot amb aigua, després hem de ficar l'ou a dins i esperar un parell de dies. El podem tocar amb molta cura, per no trencar-lo.


No sabem quina classe de dinosaure sortirà. Pot ser un stegosaurus, un triceratops, un diplodocus, un tyrannosaurus-rex ...  Anem a fer una votació ...


Observar l’evolució de l’ou és molt emocionant. Ja se li comença a veure una mica el cap!
Ui, ui, ui! Sembla el triceratops!


Sí, és el triceratops!!! El podem acaronar poc a poc, perquè és molt petit.


Ara tenim un missió molt important per endavant. Entre tots hem de pensar un nom per a la nostra nova mascota de la classe. No és fàcil. Quin nom se li pot posar a un triceratops?Hola pares!

Hem fet una pluja d’idees sobre possibles noms, i després d’una parell de votacions,  ja en tenim un pel nostre triceratops. Es dirà: BEBÈ.Per aprendre més coses sobre els triceratops, podem veure aquests dibuixos de Dinotren.Hola pares!
Amb els dinosaures també podem treballar els números, perquè ens ensenyen a comptar fins el 10. Ens animem i comptem junts?
Hola pares!
Els dinosaures van existir fa molts, molts, molts anys. Nosaltres podem saber com eren, perquè hi ha unes persones que s'encarreguen de buscar els seus ossos i formar els seus esquelets.
Així que ara nosaltres farem de paleontòlegs!!!

Quina emoció!!! A veure què trobarem...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...