dilluns, 10 de novembre del 2014

Muntem una cargolera a la classe!

Aprofitant que som a la tardor els nens i nenes de P4 hem decidit treballar el cargol, un mol·lusc que de ben segur hem vist moltes vegades!
Després de tenir una conversa tots junts a la rotllana sobre les coses que sabem dels cargols hem proposat de portar-ne a la classe però... què necessitarem perquè puguin viure amb nosaltres a classe? I comencem a fer una pluja d'idees del que caldrà! Una capsa, terra, pals, pedres, enciam perquè puguin menjar... Se'ns ocorren un munt de coses que ens faran falta perquè es sentin com a casa seva!
Estem tots molt emocionats i per fi arriba el gran dia de muntar la nostra cargolera! Ja tenim tot el material preparat...


Tenim una capsa amb la tapa plena de foradets perquè els cargols puguin respirar, una bossa de terra, pedres, pals, escorça d'arbre, un tap que ens servirà per posar aigua perquè els cargols puguin beure i el més important! Els cargols!!!

Un cop està tot ben preparat comencem a muntar la cargolera!
Primer de tot posem la terra dins la capsa, una miqueta cadascú per poder-la muntar entre tots.


Quan ja hi tenim 3 dits de terra passem a posar-hi les pedres, els pals i l'escorça d'arbre i així els cargols es podran arrossegar bé per dins de casa seva!Ara la casa dels nostres cargols està bastant ben acondicionada, s'assembla bastant a la que poden tenir al bosc, no??? Però ens falta posar-hi el tap amb aigua per si tenen set!


I per fi només ens queda posar-hi el més important de tot, els nostres cargols bobers, però atenció! Ho hem de fer amb molt de compte perquè són molt delicats!


JA TENIM LA NOSTRA CARGOLERA MUNTADA!!! Estem molt contents i entusiasmats però... resulta que tots els cargols dormen i no treuen ni una banya per saludar... Provem de cantar la cançó del cargol treu banya però no serveix de res, fins que algú de la classe proposa de mullar-los perquè a ells els agrada molt l'aigua! I amb un polveritzador decidim mullar-los a veure si surten a dir hola...


Siiiiii ara sí que algun s'ha despertat i ha tret el cap per saludar-nos!!!
Que contents estem tots de començar aquesta gran descoberta i aventura amb els nostres cargols!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...