diumenge, 2 de desembre del 2012

A P5 ENS INSPIREM AMB JOAN BROSSA

A en Joan Brossa li agradava jugar amb les paraules, imaginar coses i crear objectes com aquest.
Hi ha artistes que juguen amb les paraules i les escriuen en forma de poemes; són els poetes. En Brossa juga amb les paraules i en comptes d’escriure un poema construeix un objecte. Són poemes i objectes alhora.


Després d’observar la imatge els perruquers i els metges hem parlat del que hi hem vist. Ens hem adonat que és un paraigua transparent. Hem parlat dels materials que coneixem que són transparents: el vidre, el plàstic, la cel·lofana,... I que ser transparent vol dir que és del color de l’aigua, que podem veure el que hi ha al darrera. Hem pensat que com que el plàstic lliscava pels costats del paraigua semblava l’aigua i les lletres podien ser les gotes d’aigua. Però si les gotes són lletres vol dir que està plovent lletres!

Després ens ha tocat a nosaltres fer d’artistes i aprofitant la inspiració d’en Joan Brossa hem pensat com podríem fer una composició semblant.

Aquest curs els metges tenen moltes ganes d'aprendre a llegir i han pensat en fer una explosió de lletres que sortís d'una capsa màgica. Ells deien que el seu cap era com la capsa i quan explotés sortiria tot el que havien après de les lletres i ja sabrien llegir. Tractant-se d'un explosió han volgut que fos tot molt brillant i han decidit posar purpurina a la capsa i a les lletres. Tot i que havien vist que en l'obra de l'autor les lletres eren totes negres, ells les han volgut fer de tots colors. El més difícil ha estat posar-nos d'acord amb el color de la capsa que finalment, mitjançant una votació, hem pintat de color vermell.Els perruquers van imaginar-se les barnilles del paraigua com si fossin raigs màgics de llum i parlant parlant van comparar-les amb els fils d'una teranyina. Van dir que podíem fer una teranyina i enganxar-hi lletres. Però també van dir que aquells raigs eren com els del sol, i com que feia sol i núvol aquell dia, van dir que podíem fer un sol i un núvol i que els raigs i la pluja fossin lletres, com l'aigua del paraigua d'en Brossa. S'assemblava més aquesta idea a la de la teranyina. Llavors vam fer votacions i va sortir la idea del sol i el núvol.
Vam esquinçar paper de seda i vam muntar les parts del sol i del núvol. El vam fer com un puzzle. Les lletres les vam enganxar en papers de cel·lofana, que representen els raigs de sol i la pluja.Si treieu el cap per les nostres classes podreu veure aquestes magnífiques obres d’art penjades del sostre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...