dimarts, 27 de setembre del 2011

ALGUNS ASPECTES A RECORDAR

ALGUNS ASPECTES A RECORDAR           CURS 2011-2012ENTRADES I SORTIDES

Hora d´entrada:     matí: 08:45 h. – 9h.             tarda: 14:50 h. – 15 h.

Hora de sortida:     matí: 12:50 h. – 13 h.          tarda: 16:45 h. -  17 h.Les portes de l'escola s'obriran un quart d'hora abans al matí 8:45 i deu minuts abans a la tarda 14:50. La sortida es realitzarà directament a les aules. Si algun pare/mare necessita transmetre alguna informació a la tutora, ho ha d'escriure a l'agenda i li ha de dir a la mestra responsable de l'entrada que el nen/a porta una nota. Els alumnes es recolliran directament a l'aula.
Convé que hi hagi la màxima puntualitat a les hores d'entrada i sortida ja que el timbre sonarà a les hores establertes. En aquell moment, es tancaran les portes.

A partir de les 13:05 h els nens que no els hagin vingut a buscar es quedaran al menjador de l'escola. Si a un quart de dues encara no els han recollit, se'ls donarà el dinar. A la tarda, després de les 17:00 h es traslladaran a l'aula d'infantil on es faci el servei d'acollida. A partir de les 17:30 es traslladaran a la secretaria de l'escola de l'edifici del carrer Latorre, 70. No es donarà cap nen/a a persones desconegudes sense previ avís dels pares. En el cas d'EI 3 anys els familiars que vinguin a recollir-los hauran d'ensenyar un carnet identificador durant les primeres setmanes i durant tot el curs pels familiars que habitualment no recullen al nen/a. En cap cas podrà recollir l'infant el seu germà/na si és menor d'edat. Si ho ha de fer, caldrà que porti una autorització firmada pels pares que l'escola us facilitarà.

SERVEI D'ACOLLIDA AL MATÍ
Aquest comença a les 7:30 fins a les 8:45 amb dues franges horàries. Una de 7:30h a 8:15h i una altra de 8:15h a 8:45h. L’entrada es farà per secretaria i restaran al saló de l’escola amb els monitors encarregats d’aquest servei.
           
ROBA
INFANTIL 3 ANYS
Cal que tots els nen/es portin una muda completa marcada amb el nom i cognom per poder-la deixar fixa a la classe durant tot el curs escolar: mitjons, calces o calçotets, pantalons, jersei, samarreta i calçat. A l´hivern s'haurà d'afegir, també, una samarreta interior.
CADA PEÇA DE ROBA HA D'ANAR MARCADA AMB EL NOM I COGNOM.
Si per algun motiu es canvia algun nen/a, caldrà que el dia següent es retornin les peces de roba per tal que, a l'aula, hi segueixi havent una muda completa.
Cal portar també un  got de plàstic que tornarà cada divendres a casa per ser rentat. Aquest ha d'anar marcat amb el nom de forma visible.
TOTS ELS ALUMNES D'INFANTIL
Totes les peces de roba que el nen/a s'hagi de treure (jaqueta, jersei del xandall de l'escola …) hauran d'estar marcades amb el nom i cognom amb una beta per poder-les penjar.
Tots els alumnes s'emportaran a casa la bata de l'escola els divendres a la tarda. Els nens/es d´ EI 3 anys, en el cas que estigui molt bruta, també se l'enduran el dimecres per rentar.
Cal que els infants vagin vestits amb roba còmoda. Per això caldria evitar els “pantalons de peto”, els botons excessivament forts, els cinturons i els tirants. Així afavorirem la seva autonomia. Recordem que els alumnes de P3 han de portar el xandall a diari.
Us recordem la importància d’ajudar als vostres fills/es a créixer tot deixant enrere aquells hàbits de nens/es més petits/es com el xumet, el cotxet, el bolquer...
Cada alumne haurà de portar la motxilla al matí i se l'emportarà a la tarda. I cada trimestre un paquet de tovalloletes humides per potenciar l'hàbit d'higiene personal.
ÀREA DE PSICOMOTRICITAT
Els dies que els alumnes han de fer psicomotricitat han de portar l'equip esportiu de l'escola: samarreta, pantaló,  dessuadora i vambes de “velcro” fortes i de sola gruixuda. Tot l'any, han de dur mitjons.
Si durant el curs sorgeix algun motiu pel qual un alumne no pot fer psicomotricitat, ha de portar un justificant mèdic indicant el motiu i especificant l'activitat o moviment que no pot realitzar. Tot i així, ha de venir amb el xandall de l'escola.

                                                                                                
ESMORZARS
Per esmorzar suggerim que el nen/a porti un entrepà petit que estigui acostumat a menjar a casa, evitant sempre que sigui possible la brioixeria. D'aquesta manera fomentem el bon hàbit alimentari.
No es poden portar sucs, iogurts, aigua o begudes làctiques. L'esmorzar ha de ser sòlid.
L’esmorzar es portarà dins una bosseta de roba marcada amb el nom.
DIES DE PLUJA
El paraigua no pot romandre a l'escola, per evitar possibles accidents. L'adult acompanyant se l'endurà cap a casa.
Els nens d'autocar i els que facin extraescolar de natació hauran de portar sempre un impermeable dins de la motxilla.
EXCURSIONS
El nen/a que no hagi portat l'autorització firmada no podrà participar a l'excursió. Cal retornar l’autorització un parell de dies abans de la sortida per tal de preveure els pícnics. Les autoritzacions verbals, telefòniques o via fax no serviran, la reglamentació escolar demana les autoritzacions en regla.
Per menjar recomanem que es portin entrepans, evitant al màxim la carmanyola. Per beure, ampolles d'aigua de plàstic, o sucs de “tetrabrik”, evitant les llaunes i cantimplores.
Cal dur posat el xandall de l'escola a totes les sortides.
El criteri de les sortides serà formatiu, en relació al tema que s'estigui treballant a l'escola.
El nombre d'acompanyants que hi assistiran serà el que estipuli la normativa vigent. El cost de les sortides, del qual s'informarà en els comunicats de l'escola, es carregarà pel banc al mes següent de la seva realització.
Tots els nens tenen dret al servei de pícnic. Aquest només es cobrarà a les famílies dels alumnes que no es quedin aquell dia al menjador.
                                                                                                                
ANIVERSARIS
El dia de l'aniversari del nen/a se li confeccionarà una corona i se li cantarà una cançó. Per felicitar-lo, els seus companys li faran un dibuix que s'endurà a casa aquell mateix dia.
La festa es celebrarà a nivell intern i la família s'abstindrà de portar llaminadures i/o obsequis de regal.
Les tutores no es faran responsables de les invitacions a festes particulars. Només es repartiran dins de l'aula en els casos que es convidi a tots els nens/es de la classe.

MENJADOR
Cal portar una bata específica per al menjador, diferent de la de l'escola, marcada amb el nom i amb una beta per penjar. Aquell alumne que no la porti, no podrà posar-se, a l'hora de dinar, la de l'escola.
Per servei de menjador ocasional s'ha de demanar el talonari a secretaria i lliurar un tiquet  abans de les 09:30 h. del matí.
Durant i després del dinar hi ha personal dedicat a l'atenció i cura dels alumnes.
Es podrà demanar dieta només en cas d'indisposició. Si és així, caldrà avisar a secretaria abans de les 09:30 h. del matí.
Els nens i nenes d'EI 3 anys han de portar un pitet amb goma, per posar-se'l pel cap, el primer trimestre. Es retornarà, per rentar juntament amb la bata, el divendres i quan es cregui necessari. El llençol per fer la migdiada el proporciona l'escola i se l'emportaran cada divendres per rentar.

SALUT
Els nens/es que tinguin una malaltia contagiosa no podran assistir a l'escola fins a la total recuperació o fins que desaparegui el perill de contagi. Quan un infant té febre, no pot assistir a l'escola encara que hagi pres antitèrmics. Si en té durant la jornada escolar, es trucarà immediatament a la família perquè el vingui a buscar el més aviat possible.
Notifiqueu telefònicament la malaltia trucant a secretaria.

A l'escola no es poden subministrar medicaments. Només es farà en casos excepcionals (els que es quedin al menjador, només quan sigui indispensable). En aquests casos, s'haurà d'acompanyar la medicació amb la recepta mèdica i
l'autorització dels pares per escrit així com també la dosis, l'hora, les mesures de conservació, l'estri d'administració i el nom de l'alumne visiblement marcat a la caixa. No el poseu a la motxilla, doneu-lo directament a la tutora o bé a la monitora del servei d’acollida.
Si algun nen és al·lèrgic cal que la família ho comuniqui per escrit, a principi de curs, a la tutora corresponent.

REUNIONS INFORMATIVES
S'avisarà amb antelació de totes les reunions informatives que es realitzaran. L'assistència de la figura materna i paterna és molt important.
Es realitzarà alguna activitat oberta a pares al llarg de tot el curs. Ja se'n informarà degudament.
TUTORIES
Cada tutora especificarà els dies i hores que té disponibles per atendre de manera individualitzada a les famílies. És aconsellable que a les tutories hi assisteixin tant el pare com la mare.
ALTRES
Joguines: No es poden portar joguines, ni petites ni grosses. Si se'n porten, els mestres no seran responsables en cas de pèrdua. Aquestes, en cas que la tutora ho cregui oportú, quedaran uns dies a l'escola.
Reportatge fotogràfic: Cada any es realitza el reportatge fotogràfic amb una foto del grup classe i algunes d'individuals de diferents mides. L'adquisició d'aquestes és voluntària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...