dimecres, 26 d’octubre del 2011

LA VEREMA AL CANADELL


Els cocodrils i els dofins hem anat a celebrar la festa de la verema al Canadell, on ens estaven esperant un seguit de personatges molt simpàtics i divertits. Ens ho hem passat molt bé.
Només arribar hem anat a visitar la vinya, amb tots els ceps ben arrenglerats. Allà ens esperava la senyora Vinyet que dormia sota un cep. L’hem despertada i ella ha estat qui ens ha explicat tots els secrets d’aquests arbres tant petits, que tenen una pila de coses amb uns noms ben estranys: pàmpols, circells, sarments,…
Després hem anat a fer la trepitjada. Primer ens hem tret les bambes i els mitjons i cap a trepitjar els grans de raïm. A alguns ens ha agradat i a altres ens feia una mica de fàstic. Mentre uns trepitjaven els altres cantàvem i ballàvem. Era la festa de la verema!
Amb els peus ja nets i ben calçats hem anat a visitar la senyora Hortènsia, encarregada de les tines on es guarda el most després de la trepitjada. També ens ha ensenyat la premsadora que s’utilitza per aixafar el raïm més ràpid i no haver-ho de fer amb els peus. Tot seguit ens esperava el Mossèn Bótes, que és el que vigila les bótes on dorm el vi. Era molt fosc i primer ens ha fet una mica de por entrar-hi, però de seguida ens ha agradat escoltar les històries que aquest personatge tant misteriós ens anava explicant.
Només ens quedava l’embotellat, per poder-nos endur a casa una mica de most i esperar 21 dies que amb la fermentació es converteixi en vi. Però aquest vi encara no serà bo per beure, ja que primer hauria de dormir sis mesos a les bótes.
Per acabar, en Manelic, l’amo de la casa, s’ha acomiadat de nosaltres amb moltes bromes que ens han fet riure molt abans de dir-li adéu.


1 comentari:

  1. Què divertit no??? Es nota que s'ho van passar super bé, i les mestres també eh????

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...