REPTE 5: FEM DE CUINERS FENT PA DE SANT JORDI
PA DE SANT JORDI
Ingredients
400 gr. de farina de força
200 gr. d’aigua tèbia
10 gr de llevat fresc de flequer
80 gr. de sobrassada
100 gr. de formatge ratllat
5 gr. de sal
Preparació:
- En un bol petit es desfà el llevat fresc amb un xic d’aigua tèbia
- En un bol gran s’hi barregen la farina amb la sal i la resta de l’aigua tèbia. Quan comenci a agafar una textura més elàstica, s’hi afegeix el llevat dissolt en l’aigua. Tot seguit, s’aboca la massa al damunt d’una superfície i s’amassa bé.
- Es divideix la massa en dues porcions de forma que una pesi 100 gr. més que l’altra. A la porció més petita s’hi afegeix la sobrassada a trossets petits i a l’altra, el formatge ratllat i s’amassen fins aconseguir una massa homogènia.
- Es col·loquen en dos bols enfarinats i es deixen llevar fins que doblen el volum tapades amb un drap de cotó en un lloc aïllat de corrents d’aire.
- Passat el temps de fermentació, s’aboquen les masses al damunt d’una superfície enfarinada i es formen dues boles. La bola de formatge es divideix en 5 porcions iguals, i la de sobrassada, en 4.
- Es formen tires que es col·loquen de forma alternada dins d’un motlle tipus plumcake prèviament untat amb un xic d’oli.
- Es deixa reposar fins que dobli el volum (1 hora aproximadament) i s’enforna a 180ª durant uns 35 a 40 minuts.
- Es desemmotlla el pa i es deixa refredar al damunt d’una reixeta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada