dissabte, 12 de novembre del 2011

TREBALLEM L'ESPIRAL A INFANTIL 4 ANYS


JUGUEM A FER D’ARTISTES AMB L’ESPIRAL!



                   

Aquests dies, en plena època tardorenca, els tigres i les girafes estem molt ocupats. Hem muntat la nostra cargolera, cuidem els nostres animalons i aprenem a traçar la forma de la seva closca: l’espiral. Als desdoblaments n’hem creat amb diferents materials i jugant amb cordes n’hem fet de llarguíssimes. Per acabar aquest treball hem conegut dos artistes: Alexander Calder i Henri Matisse.
El primer ens recorda una mica a Miró perquè utilitza formes i colors similars. Mirant les seves obres hem pogut parlar de línies obertes i tancades, rectes i corbes, de sols i estrelles i, sobretot, hem jugat a cercar les espirals que enriqueixen les seves obres. Ben impregnats amb el seu repertori gràfic ens hem atrevit a imaginar que érem al seu estudi i que, d’amagat, li preníem el pinzell! Amb aquest a la mà, hem traçat, amb pintura negra, espirals i diversos conjunts de línies. I per alegrar i acabar les composicions hem acabat afegint colors blaus, vermells i taronges.
Busqueu l’espiral en l’obra de Matisse! Ens ha costat trobar-lo però seguint els papers de colors amb la mirada i prescindint del peu blau i del marc taronja.... hem vist aparèixer un cargol!  Llavors igual que l’artista, utilitzant el collage format de trossos de paper, hem volgut crear el nostre! Què us semblen els resultats? 

COMPOSICIONS AMB PINTURA INSPIRADES LES OBRES D'EN CALDER







 COMPOSICIONS EN COLLAGE BASADES EN LES OBRES DE MATISSE









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...