PSICOMOTRICITAT

╳ 

Benvinguts a l'apartat de psicomotricitat. En aquesta secció anirem penjant fotos i vídeos durant aquest curs acadèmic dels vostres fills i filles, tot realitzant les diferents activitats.

Recordeu que l'àrea de psicomotricitat vehicula continguts en l'àmbit social, motor i cognitiu. 


Es podria dir que la manera de moure’ns resumeix la història de la nostra vida ja que treballem amb el cos que és una entitat viva, aprofundim en la construcció de la identitat humana, desenvolupem aspectes psico-afectius i d'expressió que tant necessitem per formar-nos com a persones. 




Setembre
Iniciem el curs 2017-2018 amb l'adaptació dels infants a l'aula, al mestre i a la resta de companys. Som privilegiats de tenir una aula de Psicomotricitat per a nosaltres!!! Confiem que aprendrem moltes coses plegats. Aquí teniu imatges dels cursos de P4:






I aquí mateix, en tenim els cursos de P3 (els cocodrils i les llunes) tot descobrint l'aula de psicomotricitat i el material.






   







Novembre


A les classes de Psicomotricitat amb P3 treballem l'equilibri amb l'Slackline.

L'Slackline és un esport d'equilibri que utilitza una cinta d'uns 25 mm d'ample que s'enganxa entre dos punts fixos (normalment dos arbres si ho fem a la natura o a unes columnes si l'espai és tancat). La cinta està fabricada amb un material elàstic la qual cosa permet realitzar salts, girs i altres moviments dinàmics amb el cos. 

Més informació sobre aquest esport:  Slackline








RACONS.

Els trencaclosques ajuden a desenvolupar el pensament lògic, millorar les habilitats motrius, aprendre formes i colors.

També, hem desenvolupat treball de traç a través del dibuix per representar els nostres estats d'ànims o les situacions de joc que vivim.









Sessions de relaxació. També són necessàries ja que aporten calma a la ment i tranquil·litat. A nivell muscular també cal aprendre a relaxar-se perquè recordem que les tensions de manera
prolongada comporten lesions. Una bona pràctica pot ser fer massatges per parelles.










☆Gener

A P3 treballem el bloc de la locomoció que inclou conceptes com la reptació, el gateig, enfilar-se i mantenir-se dempeus.







Per entendre el concepte de l'equilibri hem creat balancins i hem experimentat amb ells.



Febrer

La coordinació és un terme complex i multifactorial. Alguns autors suggereixen que la coordinació és la capacitat d'integrar capacitats separades en una de complexa. Perquè es doni una bona coordinació es necessita un bon funcionament del sistema nerviós. Podríem concloure que: la coordinació és la capacitat de regular de manera justa, precisa i necessària una acció del cos segons la idea motriu prefixada. Hem treballat la coordinació i la lateralitat. Els alumnes de P4 comencem a identificar la dreta i l'esquerra a través de colors. 



Març

Experimentació amb el paracaigudes amb els alumnes de P3.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...