divendres, 23 de novembre del 2012

PESEM ELS FRUITS DE LA TARDOR

Hem fet hipòtesis sobre el pes i la mida dels fruits de la tardor que hi ha a l’aula: carbasses, castanyes, magranes, mandarines,...
Hem vist i comprovat que no tots són iguals, que no pesen el mateix, que amb dos fruits iguals ens podem fixar amb la mida i sabrem quin pesa més, però amb dos fruits diferents, de vegades no ens funciona, com per exemple una nou i una castanya: era més gran la nou, però pesava més la castanya; o entre un moniato i un codony, era més gran el moniato però pesava més el codony. Amb la forma no ens hi podem fixar, hem vist que no ens ajuda a saber quin fruit pesa més.

També hem vist que dues mandarines gairebé idèntiques a la vista no pesaven igual, i hem deduït que havia de ser perquè una tenia més suc que l’altra. Això també ens ha passat amb dues magranes. Els fruits carnosos ens poden enganyar.

Per comprovar les nostres hipòtesis primer ho hem fet amb el nostre propi cos convertint-nos en balances i després hem anat a buscar unes balances, hem vist el seu funcionament i hem pesat els diferents fruits. Si la fletxeta es queda al mig vol dir que pesen igual, i si no, un plat baixa més que l’altre.

Els hem ordenat del que pesava més fins el que pesava menys i després els hem dibuixat.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...