diumenge, 19 d’octubre de 2014

LA VEREMA A CAN CANADELL (P5)

Com cada any introduïm la tardor amb la unitat didàctica de la verema. Ja n'hem parlat una mica a l'aula dels canvis climàtics, de roba, de fruites i verdures,..., que es van produint -tot i que enguany sembla que estem a l'estiu encara-, però és a partir de la sortida a Can Canadell quan veritablement ens fiquem de ple a la tardor.

Allà ens esperen tres germans pagesos molt peculiars, en Manelic, l'Hortènsia i el Mossèn Bótes, que ens expliquen tot el procés de la verema. Primer anem a la vinya i veiem els ceps i totes les seves parts: la rabassa, els sarments, els circells, els pàmpols, els gotims de raïm,... I després anem a trepitjar raïm, ens fa molta gràcia i a la vegada una mica d'angúnia també, està fred i rellisca, però al final, fem un bon most que embotellem per emportar-nos a casa i veure què passa, què és això de la fermentació. També anem a visitar la zona de la casa on antigament trepitjaven el raïm, ens ensenyen les portadores, les trepitjadores, les premses, les tines,... I també anem al celler, on es guardava el vi en bótes.

Mireu, mireu, aquí us en deixem una prova. Si voleu veure més fotos hi haurà penjat l'àlbum sencer al clickedu.









Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...